Web TEHNOLOGIES

HTML 5, HTML 4, XHTML


CSS 3, CSS 2, W3.CSS, Bootstrap


Java Script, JQuery, JSON


Angular JS, Node JS


SQL, MySQL


WordPress Platform


WooCommerce Platform


Visual Studio Code, Adobe Dreamweaver


Adobe Photoshop, Illustrator

CONTACTEAZA-MA

Telefon: +40 748 137 240


Email: cristina_asan@yahoo.com


Website: www.cristinaasan.roCV

PORTFOLIU

SERVICII PROFESIONALE


Web design - site de prezentare unic

Cele mai simple website-uri disponibile pe internet sunt cele de prezentare. Luand in consideratie ca singurul scop este acela de a promova o companie, un serviciu, un produs, campanii, etc., si nu necesita functionalitate sau capabilitati avansate, aceste tipuri de pagini trebuie sa fie evidentiate in principal prin aspect. Avantajul de a avea un designer implicat in crearea site-ului este ca rezultatul final va fi un site diferit fata de cele deja existente, unic ca aparenta, ceva ce este imposibil de obtinut prin folosirea unei aplicatii de construire automata a unui website. Tinta, cand se construieste un astfel de site, este gandirea in afara limitelor, mergerea dincolo de lucrurile simple, de a fi flexibil si creativ.
Marea parte a efortului reprezinta capabilitatile front-end (vizuale) si se obtine cu ajutorul HTML (Hyper Text Markup Language) si apoi stilizarea si animatia cu ajutorul CSS (Cascading Style Sheets) si JavaScript.

Web design - functionalitate

Ori de cate ori un website trebuie sa mearga dincolo de a prezenta ceva si spre a executa o functie si/sau a livra unul sau mai multe servicii, devine mai mult decat atat. Acestea devin unelte complexe capabile, in principiu, de orice in functie de nevoi. Pot fi folosite pentru simplul lucru de a trimite un email sau pot fi folosite pentru a vinde produse, acces la baze de date, la aplicatii, masini virtuale sau pentru a fi folosite ca mediu de stocare (tehnologie cloud).
Aceste lucruri sunt obtinute cu ajutorul unui web developer si tehnologiilor back-end care pot include obiecte independente de tip Java/Flash, programare Angular si lucrul cu baze de date (ex. MySQL).

Web design

Adobe Photoshop - grafica

Indiferent cat de simplu sau complex trebuie sa devina un site, gandindu-ne la functionalitate, partea de prezentare este intotdeauna una dintre cele mai importante pentru ca o interfata bine realizata va atrage intotdeauna vizitatori/utilizatori. Pentru a obtine un design placut vizual o “unealta” de inalta calitate trebuie folosita.
Adobe Photoshop este una dintre cele mai capabile aplicatii cu rezulate exceptionale si flexibilitate ridicata privind scopul folosirii acesteia.

Creare de logo personalizat

Dincolo de a avea un website care sa reprezinte o companie, un serviciu sau un produs cu o fidelitate inalta, un logo personalizat va fi intotdeauna “varful de lance” al unui website. Ii da acestuia, dar si companiei sau serviciului prezentat, o semnatura unica.
Personal, eu intotdeauna recomand folosirea unui logo si, in cele mai multe cazuri, am lucrat cu detinatorul site-ului in crearea unui logo care sa poata ingloba atat ideea site-ului cat si personalitatea serviciului sau companiei.

Codare - HTML 5 & CSS 3 & Angular JS & Node JS

Constructia unui website este compusa din doua segmente majore, partea front-end, care defineste ceea ce vizitatorii/utilizatorii pot vedea, si partea back-end, care include acele tehnologii ce fac posibila functionalitatea si utilitatea acestuia.
Prima parte este formata din poze, text, aparenta in ansamblu a website-ului, toate legate intre ele prin scripturi HTML, CSS, JavaScript si JQuery.
A doua parte poate varia depinzand de functiile si serviciile pe care site-ul trebuie sa le indeplineasca. Se refera in principal la procesele dependente de server-ul pe care se afla si face posibile capabilitati precum comunicarea intre oameni, vinderea de produse, realizarea de plati online, stocarea si editarea documentelor, etc. Toate acestea implica programare web si interactiuni intre baze de date ce pot fi realizate in limbaje precum Angular si Node JS.
O practica la care eu ader, fiind cea mai recomandata, este cea de a scrie toate paginile folosind cele mai noi tehnici de codare si programare, de a tine codul bine organizat si “curat”, de a valida pagina cu o aplicatie specializata si a asigura compatibilitate cat mai mare cu cat mai multe browsere posibile.

Platforma Wordpress

Platforme de tip CMS (ex. WordPress, Joomla, etc.) sunt “aplicatii” ce se instaleaza pe un server web si ofera beneficiarului cateva website-uri deja realizate (sabloane/teme) si o interfata usor de folosit permitand o schimbare limitata a catorva elemente.
Desi nu sunt recomandate pentru a fi folosite ca pagini principale (fie de prezentare fie de prestare servicii) de regula pot fi folosite pentru blog-uri. Cu ajutorul unui web designer aceste tipuri de platforme pot fi personalizate cu success pentru a deservi acest scop.

Web design

Administrare website

Realizarea unui website, simplu sau complex, este primul pas in lumea online. Traim intr-o lume in care cererile si trend-urile se schimba foarte des ceea ce creaza necesitatea critica de a avea pe cineva care sa poata actualiza continutul unei pagini si de a adauga noi functionalitati.
Administrarea unui website include schimbarea continutului actual dar include adaugarea unor elemente complet noi cat si stergerea celor nefolositoare sau depasite. In acelasi timp implica adaugarea de functii si capabilitati noi menite sa serveasca nevoile unui business in crestere.

Social Media - Facebook, Twitter, YouTube, etc.

Pe masura ce tehnologia evolueaza si devine din ce in ce mai accesibila dar si mai dinamica, in zilele noastre este imperativ sa poti promova servicii si informatii cat mai rapid posibil unui numar ridicat de oameni in acelasi timp. Folosirea unui website este intradevar metoda ideala de a te reprezenta online, dar simpla adaugare de stiri sau servicii le va face vizibile doar vizitatorilor website-ului. Promovarea prin canale media sociale (ex. Facebook, Twitter, Google +, YouTube, Yammer, etc.) iti da acces instantaneu la un numar ridicat de utilizatori si acceseaza un public de o varietate mai mare care, la randul lor, in functie de nevoile sau credintele lor va promova materialul/serviciul/promotia ta mai departe.

Web Hosting – consultanta

Constructia unui website este primul si cel mai important pas in “iesirea online” cu un business, dar trebuie luata in considerare si partea de gazduire. Obtinerea unui domeniu, stabilirea spatiului de stocare a site-ului dar si toate serviciile necesare a fi disponibile pe servere este un pas critic. Este foarte important de inteles ca o revizie completa a produsului final (paginile web in sine) este necesara odata ce site-ul este ridicat pe server, toate legaturile trebuiesc redirectionate si, foarte important, toate serviciile necesare trebuiesc verificate ca functionalitate (ex. pentru a folosi programare PHP in constructia unei pagini implica prezenta serviciului “Apache server” pe server-ul de gazduire). Nu trebuie achitate servicii ce nu vor fi niciodata folosite dar trebuie asigurate ca cele necesare functionarii normale sunt prezente, ca este asigurat spatiu suficient atat pentru realizarea copiilor de rezerva cat si pentru schimbari eventuale necesare in cazul unei cereri a business-ului.

Grafica publicitara - Flyere, Mape de prezentare, etc.

Cum deja am stabilit, a avea un design unic este un avantaj iar detinerea unui logo personalizat este o necesitate. Avand toate aceste lucruri va da atat site-ului cat si companiei sau serviciului pe care il reprezinta recenzii positive iar vizitatorii/utilizatorii se vor reintoarce. Totusi lumea virtuala nu este singura tinta intr-un business si este recomandabil folosirea elementelor deja existente in experienta online pentru a realiza material de marketing cum ar fi flyere, mape de prezentare, bannere de publicitate, etc.

SEO - Search engine optimization

Este acel proces care afecteaza vizibilitatea unui website sau a unei singure pagini in rezultatele afisate de catre un motor de cautare fara a implica nici un cost. Cu cat mai frecvent un site apare in rezultatele unei cautari si cu cat mai bine este cotata pagina cu atat mai multi vizitatori va avea din cei ce folosesc acel motor. Ca si strategie de marketing pe internet, SEO ia in consideratie metodele prin care un motor de cautare functioneaza, ce elemente sunt cautate de oameni, termenii exacti si cuvintele cheie scrise direct in motorul de cautare. In afara alegerii celor mai bune cuvinte cheie pentru a reprezenta site-ul si continutul acestuia, este foarte important sa intelegem ca website-ul per total va trebui sa respecte cateva puncte critice (ex. titluri de pagina reprezentative, taguri de tip H1, etc.) cat si a avea un cod scris fara erori si cat mai “curat”.

SERVICII Web